Het 11e World Hearing Voices Congress vond plaats tussen 11 en 13 november 2019 in Montréal, Canada.

Onze stemmen verenigen om het pad van de toekomst te durven!

Het evenement werd georganiseerd door REVquébécoise en L’Association québécoise pour la réadaptation psychosociale (AQRP) als onderdeel van hun 19e congres.

11 NOVEMBER 2019, INTERVOICE DAY: MCGILL-RESIDENTIES, MONTREAL

Samenvatting van het congres

Programma

11 NOVEMBER 2019, INTERVOICE DAY: MCGILL-RESIDENTIES, MONTREAL

Tijdens deze dag nodigen we mensen uit die stemmen horen of leven met andere soorten zintuiglijke ervaringen, degenen die hen ondersteunen en degenen die geïnteresseerd zijn om vertrouwd te raken met deze realiteit, om elkaar te ontmoeten voor wederzijdse verrijking. Dit zal een prachtige kans zijn om te delen met acteurs van hier en elders.

S avonds

Een algemene publieke projectie van de documentaire Histoires de voix; Er zullen paroles d’entendeurs (Voice histories; toehoorderstoespraak), een portret van het Quebec-netwerk, plaatsvinden.

12 EN 13 NOVEMBER 2019, INTERACTIEVE WORKSHOPS: BONAVENTURE HOTEL, MONTREAL

Deze conferentie is voor iedereen een unieke gelegenheid om uitdrukking te geven aan zijn eigen geleefde ervaring en zijn kennis, zowel ervaringsgericht als theoretisch, in een klimaat van openheid, luisteren en respect. Voeg uw kleur toe door ons uw voorstellen voor uitwisselingen, workshops of trainingen voor te leggen waarin benaderingen, projecten, individuele of groepservaringen of zorgen worden gepresenteerd die aansluiten bij de hieronder genoemde thema’s.

  • Inspirerende benaderingen:  hoe kunnen we de relatie met stemmen veranderen? Hoe kun je herstellen ondanks de aanhoudende stemmen en er beter mee leven? Wat zijn de niet-onderdrukkende, inspirerende benaderingen die ons vooruit kunnen leiden op het gebied van herstel en sociale inclusie?
  • Diversiteit, rechten en alternatieven:  Stemmen horen is op zichzelf een menselijk fenomeen dat zo gediversifieerd is als de menselijke natuur maar kan zijn. Hoe kunnen we praktijken aanpassen om rekening te houden met de rechten, de diversiteit en de behoeften van iedereen? Welke plaats wordt gegeven aan alternatieve benaderingen en hoe houden we hun ontwikkeling en toegankelijkheid in stand?
  • Spiritualiteit:  Hoe wordt spiritualiteit aangepakt? Hoe kunnen we het de juiste plek geven in het dagelijks leven en in stemmenhoordersgroepen? En hoe zit het met de culturele diversiteit, inclusief de perspectieven van de eerste naties?
  • Empowerment van stemmenhoorders en het netwerk:  Hoe kunnen vooroordelen met betrekking tot het fenomeen stemmenhoren worden bestreden? Hoe kun je vrij worden, je plaats innemen en ten volle profiteren van je burgerschap? Hoe kunnen we de volledige groei van het internationale stemmenhoornetwerk ondersteunen en verbinding maken met andere sociale netwerken?

De belangrijkste openings- en sluitingsactiviteiten zullen beschikbaar zijn in het Frans en het Engels. Bovendien zullen sommige workshops ook een simultaanvertaling aanbieden. De gastheren kunnen echter niet garanderen dat ze een simultaanvertaling aanbieden voor alle workshops die in de ene of de andere taal worden gehouden.

Neem contact op met de organisatoren:

Sandrine Rousseau, coördinator van de 19e conferentie, AQRP
Tel: 418 523-4190, ext. 213
2380, gem. du Mont-Thabor, #205, Québec, QC, Canada, G1J 3W7

E-mail :  colloque@aqrp-sm.org

Yvonne Doornbos  _ Marius Romme _ en Geert Zomer